KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Wydarzenia

Kochani Rodzice,
W zakładce Wydarzenia będą pojawiać się zaplanowane atrakcje dla dzieci, które odbędą się dla wszystkich grup na terenie naszego przedszkola. 

Pomoc w kampanii: "Rodzina Jest dla Dzieci"

Kliknij i przeczytaj: Kampania MOPSu Rodzina jest dla dzieci.pdf
Pomagajmy ! :) 

Informacja o zajęciach dodatkowych, od Pana który prowadzi KARATE

Dzień dobry,

Chciałbym przedstawić Państwu ofertę nowych zajęć sportowych dla dzieci. Jest to mój autorski program, który nazwałem „Motoryka dla dzieci”. Wszystko to co najcenniejsze w japońskich sztukach walki, tj. dyscyplina , szacunek, koncentracja ubrałem w nowoczesne i atrakcyjne formy ćwiczeń. Podzieliłem dzieci wiekowo na 5 poziomów. Mamy zajęcia już dla dzieci od 3 roku życia. Dodatkowo wszedłem we współpracę z fizjoterapeutą i psychologiem, tak by zadbać nie tylko o aktywność dzieciaków ale przede wszystkim o ich zdrowie. Motoryka dla dzieci to również, doskonałe uzupełnienie każdego treningu sportowego, gdzie podczas zajęć technicznych w danej dyscyplinie sportu, może brakować czasu na kształtowanie cech motorycznych u zawodników.

Wszystkie szczegółowe informacje znajdziecie Państwo na : http://www.motorykadladzieci.pl/   . Zapraszamy również  do polubienia naszego Facebooka https://www.facebook.com/Motoryka-dla-dzieci-100758135100018/.

Prezentacja programu : https://www.youtube.com/watch?v=XFm-kH9epPM   oraz   https://www.youtube.com/watch?v=wpcn4bnw5XA

Zapisy: 608 672 258, e-mail: motorykadladzieci@gmail.com

Dla każdego dziecka, które zapisze się na zajęcia  Koszulka „Motoryka dla dzieci” GRATIS !!!

Zasady obowiązujące na zajęciach Drago Sfera.pdf

Zebrania z rodzicami 

Ze względu na reżim sanitarny, prosimy o obecność na zebraniu TYLKO 1 rodzica/opiekuna prawnego (na zebraniu obowiązuje zakrywanie ust i nosa), jak również prosimy o zapewnienie dzieciom opieki w domu podczas zebrania.
Prosimy o zabranie butów na zmianę.

Terminy zebrań z rodzicami, które odbędą się w salach zajęć:

Grupa I "Liski" 14.09.2020 o godzinie: 16:00

Grupa II "Pszczółki" 15.09.2020 o godzinie: 16:00

Grupa III "Żabki" 14.09.2020 o godzinie: 16:30 

Grupa IV "Sówki" 15.09.2020 o godzinie: 16:30

UWAGA RODZICE !

Dodatkowy dokument do pobrania, wydrukowania i wypełnienia dla obydwojga rodziców z każdej grupy. Dokument musi być dostarczony do 08.09.2020r
Należy wydrukować DWUSTRONNIE 
kliknij i wydrukuj: Informacja zapisu dziecka do przedszkola.pdf

Informacja o rozpoczęciu roku przedszkolnego 2020\2021

UWAGA  RODZICE !!!

  1. 1 września rozpoczynamy nowy rok szkolny w czasie trwania pandemii. W związku z powyższym prosimy o szczegółowe zapoznanie się i przestrzeganie Regulaminu pracy Przedszkola Miejskiego nr 35 w warunkach reżimu sanitarnego (kliknij i przeczytaj: Regulamin pracy przedszkola)
  2. Przedszkole czynne jest w godzinach 600 – 1700. Dzieci przyprowadzamy do godz. 8:30 a najwcześniej możemy odebrać od godziny 14:45 .Prosimy w miarę możliwości o odbiór dzieci z Przedszkola do godz. 16:30 z uwagi na konieczność dezynfekowania pomieszczeń przedszkola po skończonych zajęciach.
  3. Z przedszkolem możemy kontaktować się pod numerem telefonu 42 654 07 80 oraz mejlowo: kontakt@pm35.elodz.edu.pl.
  4. Dzieci prosimy przyprowadzać i odbierać w godzinach pracy oddziału , do którego dziecko jest przypisane ( informacja telefoniczna )
  • Grupa I „Liski” 800-1500

Nauczyciel Malwina Lis – m.lis@pm35.elodz.edu.pl

                  Beata Hummel

  • Grupa II „Pszczółki” 600 - 1600

Nauczycielki Agata Wielemborek - a.wielemborek@pm35.elodz.edu.pl

                     Agnieszka Kubala - a.kubala@pm35.elodz.edu.pl

  • Grupa III „Żabki” 700 - 1700

Nauczycielki Ewelina Maciejun e.maciejun@pm35.elodz.edu.pl

                    Paulina Wasiak p.wasiak@pm35.elodz.edu.pl

  • Grupa IV „Sowy” 800 - 1630

Nauczycielki Barbara Kiełbasa b.kiełbasa@pm35.elodz.edu.pl

                     Kamila Perlińska k.perlińska@pm35.elodz.edu.pl

  1. Dziecko może być odebrane z Przedszkola przez rodzica/opiekuna bądź inną osobę upoważnioną do odbioru przez rodziców/opiekunów. DRUK Upoważnienia w załączeniu. (kliknij i wydrukuj: Upoważnienie)
  2. Dzieci przynoszą do przedszkola pantofle na zmianę, które codziennie zabierają do domu.
  3. Obowiązuje całkowity zakaz przynoszenia do przedszkola zabawek i innych przedmiotów.
  4. Dzieci najmłodsze z Gr. I „Liski” przynoszą do przedszkola:
    -podpisaną piżamę;
    -pantofle na zmianę, które codziennie zabierane są do domu;
    -zapasowe ubranka w  podpisanym woreczku.
  5. Do dnia 4 września rodzice/opiekunowie zobowiązani są do dostarczenia do przedszkola podpisanej dokumentacji związanej z rekrutacją dziecka do przedszkola ( wniosek oraz oświadczenia ).
  6. W terminie do 15 września odbędą się zebrania z rodzicami w poszczególnych grupach. O szczegółach poinformujemy Państwa w późniejszym terminie.
  7. Zobowiązujemy rodziców do przyniesienia w pierwszym dniu pobytu dziecka w przedszkolu następujących dokumentów:

RODZICU SPRAWDŹ CZY WSZYSTKO WYDRUKOWAŁEŚ ! 
POWINIENEŚ MIEĆ 6 DOKUMENTÓW:

-Upoważnienie do odbioru dziecka z przedszkola
-Informacja o aktualnych numerach telefonów
-Oświadczenie o pomiarze temperatury
-Oświadczenie Covid-19
-Oświadczenie o zapoznaniu się z regulaminem pracy 
-Informacja zapisu dziecka do przedszkola